Van értelme a linkmegosztásnak 2014-ben?

Linkmegosztó

A címben elhangzott kérdésre egyértelmű és gyors választ kell adjunk, amely szerint a linkmegosztás még manapság is az egyik legfontosabb tényező a sikeres keresőoptimalizálásban. Ugyanakkor ez a lehetőség is egyre nagyobb változásokon megy keresztül.

Bizonyára már mindenki hallott a Pingvin elnevezésű algoritmusról, amely számtalan weboldal tulajdonos terveit vágta ketté, s az oldalaikat előnytelen, szinte láthatatlan pozíciókba kényszerítette. Emellett persze nyertesei is voltak az algoritmusnak, alapvetően azonban egy elég komoly rostálás történt, ami teljes mértékben igaz a linkkatalógusokra is.

Hazánkban egyre kevesebb a linkgyűjtemény, ugyanis a linkmegosztók, természetüknél fogva viszonylag gyorsan lemorzsolódtak, s mára véges számú linkkatalógus rendelkezik előnyös technikai adatokkal. A tendencia megkérdőjelezhetetlen, de vajon mi lesz a jövő?

Elsősorban azok a linkgyűjtemények kapnak nagy szerepet, amelyek folyamatosan egyedi és releváns tartalom mellett osztanak meg linkeket. Olyan blog oldalak ezek, amelyek nem csupán a kereső számára küldik az információkat, hanem hús-vér emberek számára is, akik érdekességek és hasznos témák iránt érdeklődnek. Ebből adódóan ezek a blog oldalak technikai adatai is prémium minőségűek, így a rajtuk található link is jóval többet ér.

Ha tehát képet szeretnénk kapni arról, hogyan alakul majd a linkmegosztás 2014-ben, az imént felvázolt vonalat kell követnünk, ugyanis a legtöbb lehetőséget ez a szemlélet tartogatja!