Katalógus Regisztráció

A katalógus regisztráció a linképítés legősibb formája – mind itthon, mind külföldön. Az átlagos webmesternek csak annyi volt a dolga, hogy beküldte honlapját egy-egy katalógusba, megvárta míg elfogadják, és lett is egy releváns linkje. Aztán ahogy kezdtek szaporodni a katalógusok, megjelentek a katalógus regisztráló szoftverek, melyekkel sokkal gyorsabban sokkal több katalógusba lehetett regisztrálni, mint manuálisan. Angol nyelvterületen a dolog addig fajult, hogy a Google szinte már egyáltalán nem veszi figyelembe a katalógus linkeket, leszámítva a DMOZ-t, a Yahoo-t és néhány erős fizetett linkkatalógust. Magyarországon is nagyon lecsökkent a katalógusokból kifelé mutató linkek értéke. Erősebb kulcsszavakra már nem is érdemes katalógus linkekkel nekiindulni, de könnyebb, kisebb versenyű kulcsszavak esetén még hozhatnak kedvező eredményt.

A katalógus regisztráció az elmúlt években Magyarországon is megnehezült. Elsősorban a jó öreg lap.hu lapcsaládra gondolok, amit minden webmester és linképítő előszeretettel használt. A lap.hu katalógusok előnye, hogy releváns oldalak, és közvetlen látogatók is jönnek tőlük. Hátrányuk, hogy a túl sok kimenő link miatt  a továbbadható linkerő túlságosan eloszlik, és egyre nehezebb bekerülni. Néhány éve a releváns oldalakon az elfogadási arány még 80-90% volt, mára ez lecsökkent 5-10%-ra. A szerkesztők azzal érvelnek, hogy betelt a katalógus, vagy, hogy az oldalunk témájával már egy másik lap foglalkozik.

Szerencsére léteznek azonban a lap.hu oldalakon kívül is egyéb katalógusok, ahová érdemes beregisztrálnunk honlapunkat. Mára a katalógusok száma erősen lecsökkent, mivel a Pingvin algoritmus frissítések után sok katalógus elveszítette az értékét vagy egyenesen ki is került a Google által indexelt weboldalak közül.

Mi a titka a katalógus regisztrációnak? Rendszerezett adatbázisunkban jelenleg kb. 60-70 még működő és nem bűntetett, valamilyen értéket hordozó katalógus található, melyeket Ön esetleg nem is ismer. Ezeknek a nincs annyi kimutató linkjük, mint a lap.hu oldalaknak. Ön adhatja meg, hány katalógus linket szeretne, nincsen minimális mennyiség. Egy hónapban 10-15-nél többet nem javaslunk építeni. A linképítés megkezdése előtt minden linkhez egyedi, egyenként 300 karakteres leírást írunk a beküldéshez. Így mindegyik katalógusban más-más szövegkörnyezetben fog szerepelni honlapjának linkje, amit a Google előkelő helyezéssel díjaz. Mint minden esetben a linkepites.hu-n, itt sem a regisztrációért, hanem az elfogadott linkekért kell fizetni, amikről kimutatást küldünk.

Válasszon minket, ha professzionális és hatékony katalógus regisztrációt szeretne!

1 katalógus link ára: 300 Ft

 

Katalógus linképítés helyett válassza valamelyik sokkal hatékonyabb linképítés megoldásunkat:

Prémium linkek már 22.000 Ft/hótól

Folyamatos linképítés már 51.000 Ft/hótól