Szövegírás és tartalommarketing

Egy weboldal technikai elkészítése tulajdonképpen a fejlesztő tudásán múlik, ami folyamatos összehangolást igényel a megrendelővel,  ezen túl csupán két feltétel kell teljesüljön:

  • a weboldal Google barát legyen
  • a weboldal felhasználóbarát legyen
  • egyiket sem jó előtérbe helyezni a másik rovására

Egy olyan egészséges egyensúlyt kell megteremteni, ami a későbbiekben úgy fog beérni, hogy az oldalt elkezdi a Google és a látogató értékelni, a látogatóból pedig, – ha megfelelő a marketing – vásárló lesz.

Ahhoz pedig, hogy mindhárom feltétel teljesüljön a weboldalnak folyamatos gondozásra van szüksége, és most elsősorban nem csak linképítésről beszélünk, hanem szövegírásról is.

A Google jelenlegi minőségi irányelvei szerint a felhasználói élmény kimagasló szempontok közé tartozik a rangsorolásnál, a látogatót pedig akkor lehet rávenni, hogy weboldalunkra kattintson, ha folyamatosan frissülő tartalommal „kínáljuk”. Ha ezt teljesítjük az új látogató, egyszer csak visszatérő látogatóvá lép elő.

Ám ehhez kitartó, folyamatos szövegírásra van szükség, hogy a weboldal elérje célját a keresőben és a leendő vásárlók, ügyfelek szemében is, a friss tartalom pedig már önmagában is marketing jelentőséggel bír. Nem kétséges viszont, hogy a szövegírás nem egyszerű feladat, időigényes, és nem várható el minden weboldal tulajdonostól, hogy önmaga üljön billentyűzet elé szöveget írni. A másik ok viszont, amiért érdemes a szövegírást hozzáértő cégre bízni azok az apró marketing és SEO fogások, amelyek elengedhetetlenek a sikeres tartalommarketinghez. Ugyanis az a tökéletes megoldás, ha a tartalom kettős céllal születik, egyrészt megfelel a kereső igényeinek, hozzájárulva ezzel a weboldal előrejutásához, másrészt, ha a látogatókat is érdekli a tartalom, akkor több időt tölt el az oldalon, megjegyzi termékeit vagy szolgáltatását, később pedig nagy eséllyel visszatér nem csak olvasni, hanem vásárolni is.

Szövegírás és tartalommarketing kettő az egyben, ugyanazért a célért, az Ön weboldalának sikeréért! Keressen bennünket bátran, ha weboldal szövegre, tartalom írásra vagy bármilyen szövegírásra van szüksége!